NOT:Bu tesbihat esmai hüsna ile beraber okunabileceği gibi münferit olarakta okunabilir. günde en az 1 defa en fazla 11 defa okunur. her hangi bir saatte okunabilir ama Sabah veya akşam namazları akabinde okunması iyidir.
Bu tesbihatta tüm rasullerin a.s 7 kat göklerdeki meleklerin arşın etrafındakilerin ve 4 büyük meleğin okudukları tesbihatlar toplanmıştır.
Türkçe okunuşu:
BismillahirRahmanNurRahim sebbeha lillahi ma fissemavati vel erd ve huvel azizul hakim. Subhane’l-ebediyyi’l-ebed.Subhane’l-vahidi’l-ehad.Subhane’l-ferdi’s-samed.Subhane rafi’s-semai bi-gayri amed.Subhane men beseta’l-arda ala main cemed.Subhane men haleka’l-halka fe-ahsahüm aded.Subhane men kaseme’l-erzaka ve lem yense ehad.Subhanellezi lemyettehiz sahibeten,vela veleden.Subhanellezi lem yelid velem yuled ve lem yeküllehu küfüven ehad.Subhane men yerani ve ya’rifü mekani ve yerzükuni vela yensani. Sübhane zil mülki vel melekut Sübhane zil izzeti vel ceberut Sübhane’l-melik’el-hayyi’llezi ve lâ yemût Sübhane melikil kuddüsi Rabbena ve Rabbil melaiketi ver ruh” Sübhane hâlikunnur ve bi hamdihi Sübhane Rabbi külli şeyin” Sübhanallah ve bi hamdihi adade halkihi ve zineti arşihi ve midadi kelimatihi” Sübhane men teazzeze bil gudrati vel begai. Ve gahera ibadehu bilmevti vel fenai sübhanel hakemil adli sübhane zilcelali vel ikram la ilahe illallahul azim amentu billahil azim la ilahe illallahul azim la havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim. Sübbühun guddusün rabbül melaiketi verruh rabbül erbab sübhanellahil aliyyil azim. Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vellahu ekber vela havle ve kuvvete illa billahil aliyyil azim. “Sübhanel ğaniyyil hamid sübhanel halıgil barii sübhanel hasenil cemil sübhanel raufirrahim“Sübhane men ala fi dünüvvih sübhane men selleme ala nuhin fil alemin sübhane men tabe ala ademe min hatıetihi sübhane men tügaddisuhu zulumatül leyli ve yümecciduhu davun nehar.”“Sübhanel ferdil vitr sübhanel azimil e’azam sübhanallahi ve teala” “Sübhane men huve muttalı’um biameli cevarihil gulub. Sübhane men la tehfa aleyhi hafiyetün fis semavati vel erd. Sübhaner raufir rahim” “Sübhane mel la ye’atedi ala ehli memleketih. Sübhane men fi uluvvihi danin ve fi dünüvvihi alin ve fi işragihi münirun ve fi sultanihi gaviyyun ve fi mülkihi aziz. Allahumme lekel hamdü ve ileykel müşteki ve entel müste’an vela havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim elhamdülillahi rabbil alemin allahümmec’al hayra aduvvi beyne ayneyhi ve şerrahu tehte ricleyhi Allahümme inni edrau bike fi nehrihi ve este’inu bike aleyh. Ve euzu bike biizzetike ve gudretik. Ente azimün fevga arşike min fevgissemai fela yesıfu azemeteke ehadüm min halgike ya Allah. Sübhanellahi ma e’azeme Şe’nehu la ilahe illallah sübhanellahi ma e’alemellah La ilahe illallah muhammedür rasülüllah la ilahe illallahul halimül kerim sübhanellahi rabbil arşil kerim. Velhamdü kilillahi rabbil alemin.”“ Sübhanel gadil ekber sübhanel haligil barii sübhanel gadiril mugtedir. Sübhanellahil azimi ve bihamdih. Sübhanellahil haggi. Sübhanellahil gabıdil basit. Sübhanen ne’afi’i sübhanel gadil hagg”“Sübhane mella yedfe’u şeyun gudrateh sübhane mele teblüğul e’amalü şükrah. Sübhane mella yuhyil mevta ğayruh.” “Sübhanel baisil varis sübhanel gaimid daim
sübhanellahi ve bihamdihi sübhanellahil azim.”“Sübhanellahi ve bihamdihi la ilahe illa ente ve bihamdik. Allahümme faricel hemmi kaşifel ğammi mucibe de’avetil mudtarrine rahmaned dünya vel ahirati ve rahimehuma.” Ve Selamun alel mürselin vel hamdulillahi Rabbil alemin. Amin Ya Mucib.
Türkçe anlamı:
“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Göklerde ve yerde ne varsa Allah’ı tesbih eder. O, Azizdir (mutlak güç sahibidir), Hakimdir (hüküm ve hikmet sahibidir). Ebedi ve ezeli olan Allah’ı tesbih ederim. Tek ve bir olan Allah’ı tesbih ederim. Her şey O’na muhtaç olan, O ise hiçbir şeye muhtaç olmayan (Samed) Allah’ı tesbih ederim. Göğü direksiz yükselten Allah’ı tesbih ederim. Yeryüzünü donmuş bir su üzerine yayan Allah’ı tesbih ederim. Mahlukatı yaratan ve onların sayısını tek tek bilen Allah’ı tesbih ederim. Rızıkları paylaştıran ve kimseyi unutmayan Allah’ı tesbih ederim. Eş ve çocuk edinmeyen Allah’ı tesbih ederim. Doğurmamış, doğurulmamış ve hiçbir dengi olmayan Allah’ı tesbih ederim.”
“Beni gören, yerimi bilen, beni rızıklandıran ve beni unutmayan Allah’ı tesbih ederim. Mülkün ve melekutun sahibi olan Allah’ı tesbih ederim. İzzetin ve ceberutun (mutlak kudretin) sahibi olan Allah’ı tesbih ederim. Hiç ölmeyen, diri olan Melik’i tesbih ederim. Mukaddes olan Melik’i; bizim Rabbimizi, meleklerin ve Ruh’un (Cebrail’in) Rabbini tesbih ederim. Nurun yaratıcısını hamdı ile tesbih ederim. Her şeyin Rabbini tesbih ederim. Allah’ı; yarattıklarının sayısı, Arş’ının ağırlığı ve kelimelerinin mürekkebi miktarınca hamdı ile tesbih ederim.”
“Kudret ve beka (sonsuzluk) ile yücelen, kullarını ise ölüm ve fena (yok oluş) ile dize getiren Allah’ı tesbih ederim. Adaletle hükmeden Hakim’i tesbih ederim. Celal ve ikram sahibi Allah’ı tesbih ederim. Azim olan Allah’tan başka ilah yoktur. Azim olan Allah’a iman ettim. Yüce ve Azim olan Allah’ın yardımı olmadan hiçbir güç ve kuvvet yoktur. O noksanlıklardan uzaktır, kutsaldır; meleklerin, Ruh’un ve bütün rablerin Rabbidir.”
“Zengin ve hamda layık olanı, yoktan var edeni, güzel olanı, şefkatli ve merhametli olanı tesbih ederim. Yüceliği içinde (kullarına) yakın olanı tesbih ederim. Alemler içinde Nuh’a selam edeni tesbih ederim. Adem’in hatasını affedip tövbesini kabul edeni tesbih ederim. Gecenin karanlığının takdis ettiği, gündüzün aydınlığının yücelttiği Allah’ı tesbih ederim. Tek ve bir olanı, en yüce olanı tesbih ederim. Kalplerin gizliliklerine ve azaların amellerine vakıf olanı tesbih ederim. Göklerde ve yerde hiçbir gizli şey kendisine saklı kalmayanı tesbih ederim.”
“Allah’ım! Hamd Sanadır, şikayet (arzuhal) Sanadır. Yardım ancak Senden istenir. Allah’ım! Düşmanımın hayrını iki gözünün arasına kıl (bana yönelt), şerrini ise ayaklarının altına al. Onun şerrinden Sana sığınır, ona karşı Senden yardım dilerim. Senin izzet ve kudretine sığınırım. Sen göklerin üzerinde, Arş’ının üstünde yücesin; Senin azametini mahlukatından kimse vasfedemez ya Allah!”
“Şanı ne yüce olan Allah’ı tesbih ederim. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah’ın ilmi ne yücedir. Halim ve Kerim olan Allah’tan başka ilah yoktur. Arş’ın Rabbi olan Allah noksanlıklardan münezzehtir. Ölüleri O’ndan başkasının diriltemediği Allah’ı tesbih ederim. Ey dertleri gideren, gamları kaldıran, darda kalanların duasına icabet eden, dünyanın ve ahiretin Rahman’ı ve Rahim’i olan Allah’ım! Peygamberlere selam olsun. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’adır. Amin, ey dualara icabet eden!”
hkerrar hoca efendi Peygamberimizin dilinden namazlarda okunacak dualar s. 278